Bemutatkozás Szoftverek Referenciáink Árajánlat / Megrendelés Linkek Kapcsolat Nyitóoldal

 

A program a talajvizsgálatokon alapuló tápanyag-gazdálkodás tervezését segíti elő.

A piaci verseny és a folyamatosan dráguló mezőgazdasági inputok következtében egyre több gazdálkodó látja be a tudatos, tudományos alapokon nyugvó gazdálkodásban rejlő előnyöket. Egyre többen veszik észre, hogy jövőjük erõforrásaik hatékony kihasználásán múlik, melynek egyik eleme a hatékony és környezetkímélő tápanyagellátás.

A naprakész tudományos eredményeket és gyakorlati tapasztalatokat integráló 3RPsystem könnyen áttekinthető, jól kezelhető felületű, a hazai tápanyagellátási szaktanácsadási gyakorlat számára kifejlesztett szoftver. Az Ön szaktudását is figyelembe vevő mobil választási lehetőségek, hatóanyagra, korrekciós tényezők figyelembevételére, kijutatásra, műtrágya választékra és költség kalkulációra.

A 3RPsystem fejlesztője Regős Antalné, a szoftver fejlesztésében szaktanácsadóként közreműködtek: Prof. Dr. Schmidt Rezső, Prof. Dr. Szakál Pál, valamint Dr. Kalocsai Renátó.

Termesztett növényeink trágyaigényének meghatározása a talajvizsgálatokon, a talajvizsgálati eredmények értelmezésén és a növények tápanyagigényének ismeretén alapuló meglehetősen bonyolult folyamat. Bonyolultságát elsősorban az adja, hogy az egyes tényezők rendkívül összetett kölcsönhatásban állnak egymással és ezen kölcsönhatásokat meglehetősen nehéz beépíteni a számítási módszerekbe.

A 3RPsystem tápanyag-gazdálkodás elméleti háttere tartalmazza a tápanyag-utánpótlás legújabb eredményeit. Ilyenek pl:
- az egyedileg kidolgozott - a makro és mikroelemek tekintetében is részletesebb határértékrendszer
- nem lineáris összefüggés (lásd lineáris MÉM NAK), hanem növényenként meghatározott tápanyag-felvételi függvénygörbék alapján történő hatóanyag igény számítás
- kidolgozott korrekciós tényezőkkel, mint pl. elõvetemény, szármaradvány P,K hasznosulása, K/Mg arány hatása, szervestrágya típusonként és minőség szerint differenciált hasznosulása
- fejlődési stádiumhoz rendelt műtrágya kijuttatási időpontok

A programba beépítésre került a MÉM NAK, egyéb lineáris és 3RPsystem függvény szerinti tápanyagigény javaslatok, többféle értékelési és számítási, korrekciós változatok, műtrágyaigény összesítő, tápanyagmérleg, termelő, parcella, talajvizsgálati eredmények évenkénti adatbázisa.

Használja ki a program kínálta elõnyöket, és kamatoztassa a sokéves kutatómunka eredményeit!

- Racionalizálja az input anyagok felhasználását
- Növelje a termelés hatékonyságát
- Javítsa a termék mennyiségi és minőségi mutatóit
- Hasznosítsa szakmai ismereteit
- Segítse elő környezetünk védelmét!

A 3RPsystem fejlesztő csapata

Utolsó frissítés: 2022. január 27.